Frame op implantaten

Frame op implantaten

Een frame kan met metalen haakjes vastklikken rond kiezen links en rechts in uw kaak. Als echter meerdere kiezen ontbreken, is er vaak weinig houvast om een frame goed vast te krijgen.

Hierdoor gaat er sneller eten onder een frame zitten en kunnen drukplaatsen op het tandvlees optreden.

Bij Meneer Breden zijn 2 implantaten in de onderkaak geplaatst. Hierop klikt het frame vast.

Meneer Breden vertelt over zijn ervaringen:

Ik heb in het verleden een frame gehad zonder implantaten. Dit frame veerde op mijn kaak en zat niet lekker. Ik had vaak pijn en last van mijn tandvlees. Hierdoor moest ik steeds terugkomen bij mijn tandarts. Omdat het frame pijn bleef doen heb ik jaren niets meer in mijn mond gedragen.

Ik had alleen nog mijn hoektanden en voortanden in de onderkaak. Kauwen met mijn kiezen zat er niet meer in. Ik heb daarom mijn tandarts toch nog eens gevraagd wat er mogelijk was met implantaten. Hiervoor ben ik naar tandarts Van der Laan verwezen. Hij heeft uitgebreid de mogelijkheden beoordeeld. Mijn kaak was in de loop van de jaren erg smal geworden. Het plaatsen van meerdere implantaten, om vervolgens twee vaste bruggen te vervaardigen, behoorde helaas niet meer tot de mogelijkheden. Tandarts Van der Laan besprak zijn afwegingen met mij om tot dit behandelvoorstel te komen en heeft mij voorzien van goede informatie over de behandeling.

Tijdens de implantaat behandeling is, zowel links als rechts in mijn onderkaak, een implantaat geplaatst. Ook heeft tandarts Van der Laan tandvlees van mijn verhemelte verplaatst naar de implantaten. Mijn tandvlees lag erg los op mijn kaak. Het tandvlees van mijn verhemelte is goed vastgegroeid en er zit nu sterk tandvlees rond mijn implantaten. Tandarts Van der Laan heeft mij verteld dat dit belangrijk is om een goede prognose van de implantaten te kunnen verkrijgen. Van de implantaat behandeling heb ik eigenlijk geen last gehad. De eerste paar dagen na de behandeling is het wondje bij mijn verhemelte wel iets gevoelig geweest.

Tandarts Van der Laan heeft het frame voor mij vervaardigd. Het frame klikt op mijn hoektanden en op de implantaten en zit als een huis. Het frame heeft gelijk vanaf het begin goed gezeten. Ik kan weer kauwen met mijn kiezen. Achteraf had ik dit eigenlijk veel eerder moeten doen.