Front kroon

Front kroon

Meneer Lap heeft naast de implantaat behandeling ook een behandeltraject bij de orthodontist gehad.

De behandeling bij de orthodontist had tot doel om de ruimte tussen de voortanden groter te maken en voldoende ruimte te creëren om een implantaat te kunnen plaatsen.

In onze praktijk heb ik een 3D-röntgenopname gemaakt zodat de implantaat behandeling goed gepland kon worden.

Meneer Lap vertelt over zijn ervaringen:

Mijn behandeling bestond uit een traject bij de orthodontist en bij de tandarts. De orthodontische behandeling duurde helaas langer dan gepland. Ik vond de communicatie met Tandarts Van der Laan erg prettig verlopen. Hij besteedde aandacht en tijd aan mij en gaf veel nuttige informatie zonder dat ik erom moest vragen.

De behandeling verliep anders dan een eerdere implantaat behandeling. Een aantal jaren terug is bij mij al een keer een implantaat geplaatst. Destijds is het implantaat geplaatst door de kaakchirurg en heeft mijn toenmalige tandarts de kroon op het implantaat geplaatst. Ik heh het gevoel dat de technieken verbetert zijn. Er was een stuk minder gedoe. Voor mij voelt het als een groot voordeel dat alles onder één dak zit.

Inmiddels is de orthodontische behandeling afgerond, heb ik een kroon op het implantaat gekregen, zijn er 2 facings vervaardigd en is er 1 kroon vervangen. Wat ik grappig vind, is dat ik 3 jaar met een beugel heb gelopen en dat al die tijd niemand hier iets van heeft gezegd. Nu vragen mensen of ik naar de kapper ben geweest! Ik ben blij met het eindresultaat en ik vind het er erg natuurlijk uitzien. Mensen zien dat er iets aan mij veranderd is, maar weten niet wat.

Ik heb mij altijd geschaamd voor mijn voortanden. Ik had mij aangeleerd om op foto’s te lachen met mijn lippen op elkaar. Voor het eerst in 40 jaar kan ik nu lachen met mijn mond open. Dit is wennen, maar geeft een heerlijk gevoel.