Klikgebit op implantaten

Mevrouw Van den Brink-Bijlsma heeft lange tijd een kunstgebit, zonder implantaten, in de bovenkaak gehad. Haar prothese zat te los en er kwam vaak eten onder te zitten.

Ze voelde zich onzeker, omdat ze het gevoel had dat haar prothese op elk moment uit haar mond kon vallen.

Na goedkeuring van de verzekering zijn 4 implantaten geplaatst. De nieuwe bovenprothese klikt vast op deze implantaten.

Mevrouw Van den Brink-Bijlsma vertelt over haar ervaringen:

In 2013 heeft Tandarts Van der Laan bij mij 4 implantaten in de bovenkaak geplaatst. Ik zag best een beetje tegen de behandeling op. Tandarts Van der Laan gaf mij duidelijke informatie en hierdoor vertrouwen in de behandeling. Tijdens de behandeling heb ik geheel geen pijn gehad. Naderhand heb ik wel wat zwelling gehad, maar eigenlijk niet zoveel last.

Mijn kunstgebit is ook door tandarts Van der Laan vervaardigd. Ik wilde er graag weer uitzien, zoals ik vroeger was. De prothese zat vanaf moment één goed. Ik heb nooit meer pijn in mijn mond. Ook is mijn verhemelte weer vrij. Hierdoor kan ik beter de structuur van het eten voelen en proef ik ook weer beter. Ik voel mij ‘weer de oude’ en ben een stuk zelfverzekerder. Tandarts Van der Laan heeft mij prima behandeld en ik ben erg tevreden over het resultaat.

Het schoonmaken van mijn implantaten was eerst wel even wennen. Ik gebruik nu een elektrische tandenborstel en kan met ragers tussen de steg en mijn tandvlees komen. De prothese maak ik met een harde tandenborstel en groene zeep schoon. Verder kom ik twee keer per jaar bij de mondhygiëniste.