Behandelen met tandartsangst

Behandelen met tandartsangst

Tandarts Van der Laan heeft zich niet speciaal toegelegd op de behandeling van mensen met tandartsangst. Wel geven veel mensen aan dat ze in zijn werkwijze rust en vertrouwen vinden.

Door vooraf een duidelijke uitleg te geven, voorspelbaar te werken en tussendoor te vragen hoe het gaat, kunnen veel mensen bij ons in de praktijk behandeld worden.

Mevrouw Vos vertelt over haar ervaringen:

Ik ben altijd panisch voor de tandarts geweest en zit met tranen in mijn ogen in de behandelstoel. Als kind ben ik ooit gevallen op mijn voortanden. Hierna heb ik veel tandartsbezoeken gehad. De laatste jaren bleven mijn voortanden afbrokkelen. Ik heb daarom uiteindelijk toch de stap genomen om naar een tandarts- implantoloog te gaan. Dit vond ik erg spannend.

Tandarts Van der Laan gaf mij een duidelijke uitleg van de behandelmogelijkheden en heeft samen met mij gekozen voor een plan voor de toekomst. Uiteindelijk zijn vier voortanden van mij vervangen voor een vaste brug op twee implantaten.

Ik vind het eindresultaat erg mooi en natuurlijk. Vriendinnen van mij hebben gezegd dat ik ‘weer praat zoals ik altijd deed’ en dat ik weer ‘hetzelfde gezicht heb als voor de behandeling’.

De implantaatbehandeling verliep zoals vooraf besproken. Tijdens de behandeling werd mij regelmatig gevraagd hoe het ging. Ik voelde mij op mijn gemak. Na de behandeling is mijn lip wel wat blauw en dik geweest, maar ik heb geen pijn gehad. Ik heb erg tegen de behandeling opgezien, maar eigenlijk is de behandeling mij 100% meegevallen.