Vaste brug bovenkaak op 6 implantaten

Vaste brug bovenkaak op 6 implantaten

Meneer Quist had een frame in de bovenkaak, twee kronen waar een stukje van afgebroken was en enkele tanden en kiezen die een slechte prognose hadden.

Op verzoek van meneer heb ik gekeken naar de mogelijkheid om een vaste voorziening in de bovenkaak te maken. Hierbij was het uiteraard van belang dat een gezonde situatie verkregen kon worden en dat de nieuwe voorziening toekomstbestendig was.

Uiteindelijk is besloten, om de resterende elementen te verwijderen en een tijdelijk ‘noodkunstgebit’ te vervaardigen. Daarna zijn 6 implantaten in de bovenkaak geplaatst om vervolgens een vaste brug-constructie te vervaardigen op deze 6 implantaten.

Meneer Quist vertelt over zijn ervaringen:

Ik had een frame in de bovenkaak, maar ik vond het vervelend dat deze steeds uit mijn mond gehaald moest worden. Verder vond ik het metalen deel over mijn verhemelte niet fijn. Tandarts Van der Laan heeft meerdere behandelopties met mij besproken. Hij was duidelijk en alles was, voor mij als leek, goed te begrijpen.

Ik was wel zenuwachtig voor de behandeling en was vooral bang voor napijn. Na de implantaat behandeling is het wel gevoelig geweest, maar gelukkig hielpen de pijnstillers voldoende. Uiteindelijk vond ik het verwijderen van de kiezen vervelender, dan het plaatsen van de implantaten.

De samenwerking van Tandarts Van der Laan met de tandtechnicus was goed. Tandarts Van der Laan heeft mij fijn behandeld. Hij had duidelijk aandacht voor mij als persoon, nam de tijd voor mij en vroeg tussendoor hoe het met mij ging. Dit gaf een geruststellend en goed gevoel. Hij deed niets onverwachts en heeft zich volledig aan het plan gehouden welke vooraf met mij besproken was. Uiteindelijk is alles nog ruim binnen de begroting gebleven! Ik ben blij dat ik het gedaan heb en zou het zo weer doen.

Ik poets mijn tanden en kiezen met een elektrische tandenborstel. Daarnaast gebruik ik ragers en waterfloss. Ook kom ik bij de mondhygiëniste om de plekjes te laten schoonmaken, waar ik zelf misschien net niet helemaal goed bij kom.