Veelgestelde vragen Algemeen

Ik heb geen tanden en kiezen meer. Moet ik dan een klikgebit of kan ik ook voor elk ontbrekende tand of kies een implantaat krijgen?

Als u een vaste voorziening wil kan meestal op 6 implantaten een vaste brug- constructie vervaardigd worden. U hoeft dus niet op de plaats van elk ontbrekende tand of kies een implantaat met kroon.

De kosten van een vaste brugconstructie op implantaten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft dus niet te kiezen voor een klikgebit, maar het is wel aanzienlijk goedkoper dan een vaste brug- constructie in uw boven en/of onderkaak.

Is implantoloog een beschermd beroep?

Tandarts is een beschermd beroep. Je mag je alleen tandarts noemen als je de opleiding tandheelkunde volledig hebt afgerond. Vervolgens word je ingeschreven in het BIG-register.

Als tandarts mag je jezelf implantoloog noemen. Erkend implantoloog kun je jezelf echter pas noemen als je voldoet aan alle eisen van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).

Tandarts Van der Laan voldoet aan deze eisen en staat hierdoor geregistreerd als erkend implantoloog NVOI.

Het BIG-nummer van Tandarts van der Laan is: 39914449802

Van welk materiaal is een implantaat gemaakt?

Een implantaat wordt vervaardigd uit titanium of uit Zirconium. De meeste implantologen kiezen voor een implantaat van titanium. Dit is een lichaamsvriendelijk materiaal dat in de hele medische wereld veelvuldig wordt toegepast, zoals bijvoorbeeld in kunstgewrichten.

Waarom zou ik voor een implantaat kiezen i.p.v. een brug?

U kiest voor een implantaat omdat dit een solitaire oplossing is waarbij u niet afhankelijk bent van de buurtanden. Uw tanden of kiezen worden hierdoor niet onnodig beschadigd. » Lees meer…

Wat is de levensduur van een implantaat in de mond?

Implantaten lijken een leven lang mee te kunnen gaan. Hierbij blijkt goed vooronderzoek door uw behandelend implantoloog en een goede mondhygiëne essentieel om de weefsels rond u het implantaat gezond te houden. » Lees meer…

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel en lijkt op een holle schroef. Wanneer een eigen tand of kies verloren gaat kan een implantaat een goede oplossing zijn. Een implantaat vervangt de wortel van uw tand of kies.

Op een implantaat kan een kroon of brug worden geschroefd of er kan een klik-prothese op worden vervaardigd. » Lees meer…