Is er een verschil tussen de behandeling uitgevoerd bij de kaakchirurg of bij jullie? Hoe zit dit met de kosten?

doorMartin van der Laan

Is er een verschil tussen de behandeling uitgevoerd bij de kaakchirurg of bij jullie? Hoe zit dit met de kosten?

< Terug

Een kaakchirurg is geen tandarts en zal daarom niet zelf kronen plaatsen of een prothese vervaardigen. Tandarts Van der Laan doet dit met grote regelmaat en heeft hierdoor geleerd wat de consequenties zijn voor de stand/ vorm van de kroon als het implantaat iets te veel naar binnen of naar buiten geplaatst staat.

Wij besteden daarom veel aandacht aan het bepalen van de meest optimale plaatsing van uw implantaat. Als wij ook de kroon voor u vervaardigen heeft u gedurende het gehele traject één vaste behandelaar. Veel mensen ervaren één vast aanspreekpunt/ behandelaar als erg prettig.

Voor de behandeling bij de kaakchirurg gelden dezelfde regels van de zorgverzekering als voor de behandeling bij een tandarts. Mocht u geen aanvullend tandartsverzekering hebben, zal het implantaat bij de kaakchirurg daarom ook niet vergoed worden.

De behandeling bij de kaakchirurg lijkt soms goedkoper, omdat de intake, foto’s en nazorg vaak vanuit de basisverzekering vergoed kunnen worden.

Mocht u onze begroting met de kosten bij de kaakchirurg willen vergelijken, is het raadzaam navraag te doen of uw eigen risico van uw basisverzekering ook aangesproken zal worden.

Over de auteur

Martin van der Laan administrator