Veelgestelde vragen over de kosten van implantaten

Hoeveel kost een klikprothese?

De kosten voor een klikprothese zijn samengesteld uit de kosten voor het plaatsen van de implantaten en de kosten voor het vervaardigen van de klikprothese.

De behandeling wordt vaak vergoed vanuit de basisverzekering. Wel moet uw verzekering goedkeuring geven. Het plaatsen van de implantaten is dan vaak gratis. Voor het vervaardigen van de prothese betaalt u een eigen bijdrage. » Lees meer…

Hoeveel vergoedt mijn verzekering bij een kroon op implantaat?

Een kroon op implantaat wordt in principe alleen vergoed als u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Uw verzekering kent een maximale vergoeding per jaar.

Vaak kan dit budget volledig gebruikt worden voor de implantaat behandeling. Indien gewenst is het mogelijk om de kosten over 2 kalenderjaren te spreiden. U maakt dan optimaal gebruik van uw verzekering budget. » Lees meer…

Ik heb gehoord dat Oost-Europese implantaten een stuk goedkoper zijn. Gebruikt u deze?

De laatste jaren zijn meerdere goedkope implantaatmerken beschikbaar gekomen en vaak ook weer verdwenen. De wetenschappelijke basis achter deze implantaatmerken is vaak niet goed bekend. Ook zijn de implantaat onderdelen na enkele jaren soms niet meer beschikbaar.

Wij hebben gekozen voor een A-merk implantaat en werken altijd met originele onderdelen. Een A-merk doet veel onderzoek, biedt veel service en garandeert dat onderdelen ook na lange tijd nog te bestellen zijn.

Door onze keuze voor een A-merk implantaat kunnen wij u levenslange garantie op het implantaat en het kroon tussenstuk bieden.

Is er een verschil tussen de behandeling uitgevoerd bij de kaakchirurg of bij jullie? Hoe zit dit met de kosten?

Een kaakchirurg is geen tandarts en zal daarom niet zelf kronen plaatsen of een prothese vervaardigen. Tandarts Van der Laan doet dit met grote regelmaat en heeft hierdoor geleerd wat de consequenties zijn voor de stand/vorm van de kroon als het implantaat iets te veel naar binnen of naar buiten geplaatst staat.

Wij besteden daarom veel aandacht aan het bepalen van de meest optimale plaatsing van uw implantaat. Als wij ook de kroon voor u vervaardigen heeft u gedurende het gehele traject één vaste behandelaar. Veel mensen ervaren één vast aanspreekpunt/ behandelaar als erg prettig.

Voor de behandeling bij de kaakchirurg gelden dezelfde regels van de zorgverzekering als voor de behandeling bij een tandarts. Mocht u geen aanvullend tandartsverzekering hebben, zal het implantaat bij de kaakchirurg daarom ook niet vergoed worden.

De behandeling bij de kaakchirurg lijkt soms goedkoper, omdat de intake, foto’s en nazorg vaak vanuit de basisverzekering vergoed kunnen worden.

Mocht u onze begroting met de kosten bij de kaakchirurg willen vergelijken, is het raadzaam navraag te doen of uw eigen risico van uw basisverzekering ook aangesproken zal worden.

Is er overleg met de implantoloog mogelijk over de kosten/begroting?

Na het vooronderzoek zal Tandarts Van der Laan een begroting voor u opstellen. Deze begroting wordt u veelal per mail toegezonden. Hierin staat ook een korte uitleg over de kosten.

Mocht U echter meer vragen hebben over de begroting of over de behandeling, kunt u altijd contact opnemen met onze praktijk voor verder overleg.

Wat kost een implantaat?

Een implantaat met kroon kost meestal tussen de € 1.500 en € 2.000. Dit kostenverschil heeft te maken met de materiaalkeuze voor uw kroon en of uw kaak voldoende breedte heeft. Afhankelijk van de breedte van uw kaak is namelijk eventueel een aanvullende behandeling nodig. » Lees meer…