Over ons

U kiest voor ons, omdat de totale implantologische behandeling binnen onze praktijk uitgevoerd kan worden.

Uw implantaat wordt geplaatst door een NVOI gecertificeerde implantoloog en de kroon op uw implantaat kan door onze eigen tandtechnicus vervaardigd worden. Hierdoor kunnen wij u extra service bieden tegen een scherpe prijs.

Verder beschikken wij over 3D-röntgendiagnostiek en een digitale mondscanner. Hierdoor is een optimale behandelplanning mogelijk en kan uw kroon vaak vervaardigd worden, zonder dat er afdrukken bij u gemaakt moeten worden.

3D Mondscanner

Alles onder één dak

Onze praktijk beschikt over een eigen tandtechnicus. De meeste tandartspraktijken hebben een samenwerking met een extern tandtechnisch laboratorium. Doordat wij zowel de tandarts als de tandtechnicus onder 1 dak hebben, kunnen wij optimale esthetiek nastreven en u extra service bieden.

Martin en Hanno

Zo hoeft u bijvoorbeeld niet meer naar een tandtechnisch laboratorium voor het bepalen van de kleur van uw kroon, of voor het optimaliseren van de pasvorm en de esthetiek. Dit kan allemaal bij ons in de praktijk.

Wij beschikken over een digitale mondscanner en freesapparatuur. Door gebruik te maken van een mondscanner is het nemen van een conventionele afdruk, beter bekend als ‘het happen’, vaak niet meer nodig. Nadat onze tandarts uw gebit heeft gescand kunnen 2 type kronen vervaardigd worden:

  1. Voor een kroon ter plaatse van uw kiezen wordt meestal gekozen voor een standaard abutment. Een abutment is een tussenstuk tussen het implantaat en de kroon. Hierbij werken wij met originele onderdelen passend bij het gebruikte implantaatmerk. Er bestaan ook andere, vaak goedkopere, standaard abutments. Dit is vaak een kopie van een origineel abutment met veelal een sub-optimale aansluiting en geen of beperkte garantie. Door onze keuze voor originele onderdelen houdt u garantie op uw implantaat en de kroon.

    Vervolgens kunnen wij uw kroon digitaal ontwerpen in de juiste vorm en hoogte. Als het ontwerp van de kroon goed is, kan de kroon gefreesd worden. Als materiaal voor de kroon kiezen wij vaak E-max lithiumdisilicaat.

    Nadat de kroon gefreesd is zal onze tandtechnicus het proces overnemen. De kroon moet namelijk nog in de oven, om zijn definitieve kleur en sterkte te verkrijgen. Ook kan de tandtechnicus de kroon nog ‘inkleuren’ om de kleur van uw kroon zo natuurgetrouw en mooi mogelijk te maken.
  2. Voor een kroon ter plaatse van uw voortanden wordt vaak gekozen voor een 3-dimensionaal vervaardigd individueel Atlantis abutment. Het Atlantis abutment valt onder dezelfde fabrikant als het, Astra evolution, implantaat waar wij mee werken. De software van het Atlantis abutment is ver doorontwikkeld en geeft tandarts Van der Laan de mogelijkheid om het abutment speciaal te ontwerpen op basis van de situatie in uw mond. U heeft op dit Atlantis abutment levenslange materiaal garantie. Verder kan uw tandvlees goed vormgegeven worden zodat een optimale esthetiek bereikt kan worden. Als materiaal kiezen wij vaak voor een kroon van porselein. Onze tandtechnicus kan hiermee de kleur en vorm van de tanden zo goed mogelijk aan laten sluiten bij uw buurtanden, zodat niemand uw tand van echt kan onderscheiden.

    Een individueel vervaardigd abutment wordt ook regelmatig gebruikt om een brug tussen twee of meer implantaten te vervaardigen, of een kroon met zwevend deel (dummy) op 1 implantaat. Met behulp van een individueel vervaardigd abutment, kan ervoor gezorgd worden dat de pasvorm en vorm van de kronen optimaal is. Dit zorgt voor extra sterkte van de brug en behoud van het bot rond de implantaten.

    Voor U is het uiteraard belangrijk dat een kroon er mooi uit ziet. Wat er onder het tandvlees gebeurt voelt en ziet u niet. Naast een goede esthetiek vinden wij ook het deel van de kroon dat onder het tandvlees zit belangrijk. Keuze voor de juiste materialen en goed ontwerp van de vorm van het abutment zijn belangrijk om uw tandvlees en bot rond de implantaten gezond houden. Alleen als dit gezond blijft kunt u blijven genieten van uw kroon op het implantaat.
Atlantis design 1

Erkend implantoloog NVOI

De NVOI is een wetenschappelijke vereniging van tandartsen en kaakchirurgen. Tandarts Van der Laan voldoet aan alle eisen van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) en staat hierdoor geregistreerd als erkend implantoloog.

Als erkend implantoloog heeft tandarts Van der Laan voldaan aan strenge toelatingseisen en wordt zijn praktijk elke 5 jaar bezocht door leden van de NVOI voor een herregistratie procedure.

Een door de NVOI erkend implantoloog heeft voldoende ervaring, kennis en kunde in huis om u zo goed mogelijk te behandelen.

Wij zijn een verwijspraktijk

Een verwijspraktijk is een gespecialiseerde tandartsenpraktijk. Wij hebben ons toegelegd op de implantologie en het behandelen van complexe casuïstiek met betrekking van gebitsslijtage of verlies van meerdere tanden en kiezen.

Een verwijspraktijk biedt geen reguliere tandheelkundige zorg. Onze patiënten hebben daarom altijd nog een eigen tandarts, voor het uitvoeren van een periodieke gebitscontrole en eventuele verdere behandeling om uw gebit zo lang mogelijk te behouden.

Informatie voor patiënten

Sinds 2012 heeft tandarts-implantoloog Martin van der Laan voor meerdere tandartsen uit regio Apeldoorn en enkele collega’s van daarbuiten patiënten mogen behandelen. Wij helpen ook U graag in onze praktijk!

U kunt bij ons terecht met een verwijzing van uw eigen tandarts, maar ook op eigen initiatief. Tijdens het eerste consult zal uitgebreid vooronderzoek gedaan worden. Na dit consult zorgt tandarts Van der Laan voor een verslag aan uw eigen tandarts.

U kunt voor de behandeling van de rest van uw gebit bij uw eigen tandarts blijven. Tandarts Van der Laan vindt goed contact met uw tandarts belangrijk. Wij werken graag samen met uw eigen tandarts voor een goede mondhygiëne en een stabiele mondsituatie.

Heeft u vragen of maakt u graag een afspraak voor een eerste consult? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens:

Telefoon: 055 – 200 25 25
E-mail: info@ipapeldoorn.nl

Praktijkadres
Implantologie Praktijk Apeldoorn
Ketelboetershoek 29
7328 JE Apeldoorn

Informatie voor verwijzers

Sinds 2012 heb ik voor meerdere collega’s uit regio Apeldoorn en enkele collega’s van daarbuiten patiënten mogen behandelen. Ik vind het fijn dat u naar mij verwijst of mogelijk van plan bent om naar mij te verwijzen.

Heeft u nog niet eerder naar ons verwezen? Graag neem ik telefonisch contact met u op of kom ik bij u langs om uw individuele wensen te bespreken.

NB. zoals u wellicht weet zit Implantologie Praktijk Apeldoorn in hetzelfde pand als Wijsman en Koster Tandartsen. De tandartspraktijk neemt op dit moment geen patiënten aan. Mocht dit in de toekomst veranderen zullen wij geen, door u aan ons verwezen patiënten, aannemen bij Wijsman en Koster Tandartsen.

Mocht u vragen hebben over een naar ons verwezen patiënt of over mijn manier van werken kunt u ons via onderstaande gegevens bereiken:

Telefoon: 055 – 200 25 25
E-mail: info@ipapeldoorn.nl

Praktijkadres
Implantologie Praktijk Apeldoorn
Ketelboetershoek 29
7328 JE Apeldoorn

Ons team

Ons team bestaat uit 1 erkend implantoloog (Martin van der Laan) en een tandtechnicus (Hanno Egberts). Wij werken intensief samen met Wijsman en Koster Tandartsen. Hun (preventie-) assistentes, mondhygiënistes en baliemedewerkers helpen ons bij uw behandeling.