Martin van der Laan (tandarts-implantoloog)

Martin van der Laan
Martin van der Laan
(tandarts implantoloog)
BIG: 39914449802

Mijn naam is Martin van der Laan. Ik ben in 2006 tandheelkunde gaan studeren. Vijf jaar later (2011) ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversteit in Groningen. Ik merkte dat ik naast de algemene tandheelkunde ook de chirurgische kant van het vak interessant vond.

Tijdens mijn studie heb ik een individueel traject kunnen samenstellen in samenwerking met het Medisch Centrum Alkmaar. Hier heb ik veel geleerd over de diagnostiek en behandelplanning van implantologiebehandelingen.

Verder heb ik tijdens mijn studie extra onderwijs gevolgd met betrekking tot het behandelen van uitgebreide gebitsproblematiek en het vervaardigen van kronen en protheses op implantaten.

Na het behalen van mijn tandarts diploma heb ik mij verder bekwaamd in de algemene tandheelkunde en heb ik mij toegelegd op de implantologie. Hiervoor heb ik onder andere gedurende 1,5 jaar meegelopen met een implantoloog in Bilthoven en heb ik ruim een jaar gewerkt bij een verwijspraktijk voor de implantologie.

In 2016 heb ik van de NVOI (Nederlandse Vereniging Orale Implantologie) de accreditatie ‘erkend implantoloog’ ontvangen. Dit keurmerk geeft aan dat ik de chirurgische behandelingen uitvoer volgens de laatste kwaliteitseisen.

De combinatie van de praktische kant van mijn werk en het persoonlijk contact zorgen ervoor dat ik mijn werk met veel plezier uitoefen. In mijn ogen biedt implantologie een behandelmogelijkheid, die tegenwoordig niet meer weg te denken valt uit de tandheelkunde van nu.

Onze praktijk is een moderne implantologie praktijk met onder andere een 3D röntgenapparaat, de mogelijkheid om uw implantaat virtueel te plaatsen, een digitale mondscanner en een eigen tandtechnicus. Hierdoor heb ik alle mogelijkheden om u te behandelen, zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden.

Ik vind het belangrijk dat u de best mogelijke zorg krijgt. Daarom heb ik gekozen gebruik te maken van een A-merk implantaat en werk ik met originele implantaat onderdelen. Dit draagt niet alleen bij aan het leveren van een mooi eind resultaat maar biedt u ook levenslange garantie op de materialen.

Ik vind het fijn om u van A tot Z een totaalplan aan te kunnen bieden en samen te kijken welk plan voor u het best passend is. De wetenschappelijke kennis met betrekking tot de implantologie staat zeker niet stil. Ik volg daarom regelmatig cursussen om up-to-date te blijven en u de best mogelijke optie te kunnen bieden.

Vooraf aan een behandeling probeer ik u zo goed mogelijk te informeren over eventuele behandelkeuzes, zodat u weet wat u kunt verwachten. Ook de nazorg vind ik belangrijk. Twee weken na de implantaatbehandeling zie ik u graag terug voor een nacontrole.

Mocht u in de tussentijd onzeker zijn over het verloop van de behandeling, kunt u contact met mij opnemen. Ik hoor dan graag hoe het met u gaat en zal samen met u overleggen of het verstandig is dat ik u al eerder in de praktijk zie voor een extra controlemoment. Gelukkig blijkt in vrijwel alle gevallen dat de nabezwaren van de implantaatbehandeling erg mee vallen.

Als u mogelijk een implantaatbehandeling door mij wil laten uitvoeren, kunt u contact op nemen met onze praktijk voor een eerste consult. Tijdens dit consult neem ik de tijd voor u om te kijken hoe ik u het beste kan helpen.

Loopbaan

1999-2005 VWO Het Schoter, Haarlem
2005-2006 Esquimalt Highschool, Victoria B.C. Canada
2006-2011 Tandheelkunde Rijks Universiteit Groningen, Groningen
2012-2016 Registratie tot implantoloog
2016-heden Accreditatie ‘erkend implantoloog’, Nederlandse Vereniging Orale Implantologie

BIG: 39914449802